• Najlepsi w Europie Wschodniej
  • Od 29 lat tłumaczymy dla najlepszych
  • Z nami najbezpieczniej
  • LIDEX - eventy, głosowania, konferencje
  • Najlepsi w polsce 2017/2018
  • LIDEX - lider rynku tłumaczeń jest tylko jeden
  • Tłumaczenia specjalistyczne najwyższym jakości
  • Biuro tłumaczeń: zamów u nas tłumaczenia pisemne oraz ustne
  • LIDEX - najwyższa jakość tłumaczeń i obsługi
  • Tłumaczenia z wielu branż
  • Łamiemy bariery w komunikacji
  • LIDEX - Twój partner techniczny

Polityka prywatności

Jakie dane są zbierane od użytkowników?

Podczas odwiedzin stron internetowych firmy LIDEX, w ramach standardowej procedury wynikającej z działania serwerów www, automatycznie zbierane są pewne dane dotyczące Państwa wizyty i parametrów połączenia (np. adres IP, informacje o używanej przeglądarce, adresy przeglądanych podstron i czas ich otwierania).

Dodatkowo za pośrednictwem licznych formularzy (formularze biura tłumaczeń - zlecenie i wycena tłumaczenia, formularz zgłoszenia tłumacza/grafika, formularz komentowania wpisów firmowego blogu) użytkownicy proszeni są o podanie danych kontaktowych / teleadresowych. Skorzystanie z formularzy jest dobrowolne, pozostawienie danych jest jednak konieczne, jeśli chcą Państwo skorzystać z możliwości, które dany formularz oferuje.

Obowiązek informacyjny

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
LIDEX Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Sejmikowej 8, 04-602 Warszawa, jako Państwa Administrator Danych Osobowych, informuje, że:
  1. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) i pkt b) oraz zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  2. Pani/Pana dane będziemy przetwarzali w celu świadczenia przez nas usług tj.: przygotowania wyceny na potrzeby realizacji usługi oraz realizacji usługi (w tym wykonania marketingu posprzedażnego).
  3. Pani/Pana dane osobowe będziemy przechowywali przez czas obowiązywania umowy/współpracy, a także po jej zakończeniu w celach:
    • dochodzenia roszczeń w związku z wykonywaniem umowy,
    • wykonywania obowiązków wynikających z przepisów prawa, w tym w szczególności podatkowych i rachunkowych,
    • statystycznych i archiwizacyjnych,
    • maksymalnie przez okres 5 lat od czasu zakończenia współpracy.
  4. Podanie przez Panią/Pana danych jest dobrowolne, ale niezbędne w celu świadczenia usług przez firmę LIDEX.
  5. Pani/Pana dane będziemy udostępniali osobom upoważnionym w związku z wykonywaniem obowiązków służbowych. Pani/Pana dane będziemy także udostępniać odpowiednim organom na mocy przepisów prawa.
  6. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania.
  7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego GIODO (adres: Generalny Inspektorat Ochrony Danych Osobowych, ul. Stawki 2, 00-193 Warszawa), gdy uzna Pani/Pan, że przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
  8. Pani/Pana danych nie będziemy przetwarzać w sposób zautomatyzowany, w tym również w formie profilowania.
  9. Wszelkie zgłoszenia oraz zapytania dotyczące Pani/Pan danych osobowych prosimy kierować na adres e-mail: rodo@lidex.com.pl.

W jaki sposób te dane są wykorzystywane.

Dane statystyczne zbierane przez firmę LIDEX za pośrednictwem stron internetowych służą do lepszego poznania wymagań i przyzwyczajeń klientów a dzięki temu dopasowania naszej oferty i strony internetowej do Państwa potrzeb. Dane kontaktowe wykorzystywane są wyłącznie w celu realizacji bieżących zleceń i procesów rekrutacyjnych.
Żadne dane pozyskane przez firmę LIDEX za pośrednictwem stron internetowych nie są przekazywanie innym firmom i nie są wykorzystywane w innym celu niż opisanym powyżej.

Cookies

Strony internetowe firmy LIDEX wykorzystują technologie "cookies". Więcej o plikach "cookies" i o polityce firmy LIDEX z nimi związanej znajdą Państwo na stronie informacje o cookies.

Co robimy, aby chronić dane zbierane od użytkowników?

W firmie LIDEX wdrożona jest polityka bezpieczeństwa informacji. Wszystkie dane zbierane na stronach internetowych firmy LIDEX są chronione przed ujawnieniem lub udostępnieniem za pomocą wdrożonych procedur i środków technicznych w zakresie bezpieczeństwa informacji.


Odnośniki do stron zewnętrznych.

Na stronach www firmy LIDEX znajdują się odnośniki do stron zewnętrznych. Firma LIDEX nie ponosi odpowiedzialności za dane zbierane przez te witryny.


Ogólne warunki współpracy

Regulamin

Kontakt

W przypadku dodatkowych pytań dotyczących polityki prywatności firmy LIDEX proszę pisać na adres company@lidex.com.pl.